Hemp kanep ja cannabis: mis on nende vahe

Bioloogiliselt on hemp ja cannabis ehk kanep sama liik mille nimetus on Cannabis Sativa

Kahe sordi ainuke tegelik vahe viitab THC sisaldusele mille limiidid on määratud iga riigi poolt eraldi

Näiteks: Euroopa Liidus on kõik Cannabis Sativa liigid mille THC sisaldus on <0,2% klassifitseeritud kui hemp ning kõik muu on klassifitseeritud kui cannabis ehk kanep 

USA ja Šveits on seadnud piiri 0,3% THC juurde. 

Ajalooliselt on kanepit kasutatud juba rohkem kui 50 000 aastat ning tegemist on väga hea kiudainete allikaga. Paleoliitikumi ja Neoliitikumi ajastul kasutasid hiinlased, jaapanlased ja eurooplased kanepit tekstiilide loomiseks, paberi tegemiseks, biokütuseks, toiduks ja loomatoiduks. 

Isegi USA president George Washington on kunagi kasvatanud hemp kanepit. Tema isiklikust päevikust mis pärineb aastast 1765 teame, et ta tal oli 27 põõsast hempi mida ta kasutas, et teha köit ning erinevaid kangaid. 

Kuigi hemp on ennast tõestanud kui üks väga kasulik taim siis teda on alati negatiivselt seostatud tema sugulase cannabis taimega.

Aastal 1973 viidi USAs läbi Marihuaana Maksuakt mille kohaselt said illegaalseks kõik Cannabis Sativa sordid. Selle tulemusel hävines terve tööstus. Hemp kaasati Akti sisse kuigi tegemist ei ole psühhoaktiivse ainega. Kahjuks sai sedaviisi sildistamine toona saatuslikuks kuna kõik kanepiga seonduv oli rahva silmis ebapopulaarne. 

Sellega seoses on ka üks huvitav seik II Maailmasõjast. Nimelt otsustas USA valitsus sõja ajaks Marihuaana Maksuakti peatada ning lubada põllumeestel taaskord hemp kanepit kasvatada. See oli vajalik kuna USA-I oli vaja valmistada sõdurite riideid, köit ja paljut muud. Selle kampaania nimeks sai "Hemp for Victory." 

Kuna oleme rahvusvaheliste regulatsioonide teemal siis siinkohal on veel üks oluline asi välja tuua. Aastal 1961 lasi ÜRO välja Narkootiliste Ainete Konventsiooni, mis kuulutas cannabis taime kontrollitud aineks, aga võimaldas igal riigil otsustada, kuidas täpsemalt soovivad nad hemp kanepi tööstusliku kasutust kontrollida. 

Kaasajal on enamus riikides võimalik hemp kanepit kultiveerida seni kuni kanepi THC sisaldus on vähem kui 0,2% või 0,3%

Sellest tulenevalt on hemp kanepi produktsioon naasenud oma kuldajastu tasemele: tehakse tekstiile, ehitusmaterjale, kanepiseemne õli, proteiini, teed ja palju muid tooteid. Hemp kanepi toidulisandid, eriti CBD, on üks kõige huvitavamaid uusi turge

Kõrge THC tasemega psühhoaktiivse kanepi kasvatamine on jätkuvalt illegaalne enamus maailmas. Ainult Kanada ja Uruguay lubavad ka seda sorti kasvatada. 

H Drop on pühendunud rangelt ainult hemp kanepi müügile. 

Kommenteeri

Kõik kommentaarid vaadatakse enne avalikustamist üle